Duikteam De Achterhoek
 
In het winterseizoen (oktober t/m april) vindt Duikteam De Achterhoek op woensdagavonden onderdak bij zwembad Jaspers. Cursisten doen tijdens deze avonden hun zwembadlessen welke onderdeel zijn van hun basisduikopleiding, terwijl de overige leden de avond kunnen gebruiken om te oefenen of te ontspannen.

Duiken in verenigingsverband
Wij zijn Duikteam De Achterhoek. Via deze weg willen wij je wat informatie geven over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden. Wij zijn een vereniging van duikende leden en doen alles om het duiken tot een waar plezier te maken. Het duiken staat op de eerste plaats, maar plezier en ontspanning staan daar gelijk achter. Ook het uitbreiden en het op peil houden van de vaardigheden en techniek van iedere duiker is een doelstelling binnen onze vereniging.

Als je al een duikbrevet hebt
Als je al gebrevetteerd duiker bent en je wilt gewoon regelmatig in groepsverband gaan duiken in binnen- en buitenland, dan zit je bij ons helemaal goed. Bij welke bond je opgeleid bent, maakt niet uit. Je kunt bij ons terecht met alle officieel erkende brevetten, zoals bijv. IADS, PADI, NAUI of CMAS. Je kunt bij onze vereniging prima je kennis en ervaring op peil houden, omdat je iedere week de gelegenheid hebt om te duiken. De vereniging beschikt over een eigen compressor. Deze is in een ruimte in zwembad Jaspers te Winterswijk geïnstalleerd. Flesvul-lingen zitten bij je lidmaatschap in, dus daar betaal je niets extra voor.

Als je nog geen duikbrevet hebt
Om te mogen duiken, moet je een duikbrevet hebben. Onze vereniging heeft een eigen instructeur en deze leidt met plezier ieder jaar duikers op volgens de standaard van de IADS (International Association of Diving Schools). Deze bond is wereldwijd erkend. In het winterseizoen wordt ongeveer één keer in de twee weken theorieles gegeven, op een nader af te spreken dag. In het zomerseizoen vinden je (verplichte) buitenduiken plaats. Na je opleiding wil je natuurlijk zelf gaan duiken. Omdat je altijd met minimaal twee personen duikt, is het aan te bevelen om gewoon lid te blijven. Je bent dan altijd omringd door mededuikers. Het vinden van een duikpartner is dus nooit een probleem. Omdat Duikteam De Achterhoek een zeer actieve vereniging is, kun je meteen beginnen met alles wat je in de opleiding geleerd hebt, in de praktijk te brengen. Dit gebeurt in een grote verscheidenheid aan buitenwateren in Nederland, maar ook in het buitenland. Lid blijven is overigens geen verplichting.

Is sportduiken gevaarlijk?

Sportduiken is geen gevaarlijke sport. Je begeeft je als duiker wel in een omgeving waar je niet thuis hoort. Dit betekent dat oplettendheid en discipline constant aanwezig moeten zijn. Maar het betekent ook dat je getrakteerd wordt op een vaak adembenemende omgeving waarvan je je in het dagelijks leven totaal niet bewust bent. Onderhoud van de duikapparatuur is van groot belang. Sportduiken doe je altijd met minimaal twee personen die elkaar tijdens de duik constant in de gaten houden. Een goede opleiding en training zorgen ervoor dat je altijd precies weet wat je in welke situatie moet doen of wat je juist absoluut niet moet doen. Al deze factoren zorgen voor een hoge mate van zekerheid tijdens het duiken.

Hoe actief is de vereniging?
In de lente, zomer en herfst duiken we wekelijks ergens in de regio. Ook wordt er onder meer gedoken in De Groene Heuvels (bij Nijmegen) en in Zeeland: een alom geliefde duikplek waar duikers uit heel Nederland en zelfs Duitsland op af komen. In het ‘buitenseizoen’ duiken we doorgaans afwisselend op zaterdag of zondag. Bovendien komen we op woensdagavond bij elkaar bij Sevink Mölle, gelegen aan recreatieplas ‘t Hilgelo te Winterswijk.
In de winter zitten we niet stil. We blijven dan namelijk actief in zwembad Jaspers in Winterswijk. Iedere woensdagavond om 21:30u kun je dan oefenen in het binnenbad. De huur van het zwembad is bij je lidmaatschap inbegrepen. Een activi-teitencommissie organiseert een aantal maal per jaar een activiteit. Dit kan ook wat anders zijn dan een duiktrip. Denk bijvoorbeeld aan een seminar, beursbezoek, korte cursussen op duikgebied etc.
Een aantal maal per jaar vertrekt Duikteam De Achterhoek voor een paar dagen naar andere plaatsen in Nederland, Oostenrijk, of Duitsland . Op deze manier worden heel wat mooie watertjes ‘bedoken’ op plaatsen waar je anders nooit komt. Vooral de duiktrips in Oostenrijk zijn zeer de moeite waard omdat daar gedoken wordt in bergmeren. Dit betekent vooral helder maar vaak ook diep water. Een zeer leuke ervaring als afwisseling op de Nederlands wateren. Alle activiteiten die we ondernemen zijn vrijblijvend. Je gaat mee wanneer het je leuk lijkt.

Contributie
Train een maand kosteloos en vrijblijvend mee, en proef de sfeer. Je kan daarna besluiten of je lid wordt of niet. Een lidmaatschap van Duikteam De Achterhoek kost je € 11,- per maand. De eenmalige inschrijfkosten bedragen € 20,-

Ik ben geïnteresseerd, wat kan ik doen?

Wij zijn van oktober tot april elke woensdagavond vanaf 21:30u te vinden in zwembad Jaspers te Winterswijk.
Van mei t/m september zijn we iedere woensdagavond vanaf 20:00u te vinden bij Sevink Mölle aan ‘t Hilgelo te Winterswijk. (Misschien moet je even onder water kijken waar we zitten, maar we zijn er echt!)
Onze internetsite bevat veel informatie over onze vereniging (clubagenda, aanmeld-formulier, onderwaterfoto’s en –filmpjes, informatie en links over duiksport in het algemeen etc.)
Kom langs tijdens een van onze vele bijeenkomsten, of bel met onze contactpersoon:
Hans Geltink, tel. 06-38374493 (na 17:00u)

Je vindt ons op internet op: www.duikteamdeachterhoek.nl

Tot ziens!
 
 
 
Zwembad Jaspers - Jaspersweg 3 - Winterswijk - T: 0543 - 514 691 - E: info@zwembad-jaspers.nl